25/04/2020

Valmennuskutsu!

Pitkään aikaan en ole valmennuksia pitänyt mutta nyt karanteenielämä on sekoittanut päätä sen verran että olisi kauhea hinku kirjoittamaan! Tähän alle tulee varsinainen kutsu ja tämän kirjoituksen kommenttikenttään osallistumiset. Yritän myös, jos sellainen vain suinkin onnistuu, laittaa valmennuskommentit vastauksena teidän osallistumisviestiin. 
© AK
VALMENNUSKUTSU
e s t e v a l m e n n u s

Tervetuloa osallistumaan AK:n pitämään estevalmennukseen. Valmennuksen taso on helppo, joten kaikenlaiset ratsukot hyväksytään mukaan. Valmennuksessa ratsastetaan esterataa, joka sisältää kahdeksan estettä. Pyritään saamaan kaikille sujuvia perusratoja ja keskitytään hyviin lähestymisiin.
Valmennukseen otetaan neljä (4) ratsukkoa. Mukaan pääsee ensimmäiset neljä osallistujaa.
Osallistumisaikaa on 27.04. saakka, mikäli valmennus tulee ennen sitä täyteen, kommentit voivat tulla aiemminkin.


Osallistu kommenttikenttään ja kerro seuraavat tiedot:
Nimesi ja ratsusi nimi
Pieni kuvaus teidän tasosta ja historiasta yhdessä
(Jos hevosella on oma url-osoite, sen voi myös linkata)
Laittakaa myös esim. sähköposti tai vieraskirjalinkki, mihin voin toimittaa kommentit, mikäli jostain syystä alkuperäinen (kommentit vastausviestinä osallistumisviestii) suunnitelma ei onnistu.

EDIT// Wau kiitos paljon kaikille osallistujille! Valmennuksen paikat täyttyivätkin ennätysvauhtia. Kommentit ehdin kirjotella jo sekä alkuperäinen suunnitelmakin näytti onnistuvat! Tekstit löytyvät siis kommenteista ☀️😍

10 kommenttia:

 1. Minja Jaakkola - Lumivaaran Laululintu (http://harrastepohjalta.com/Lilja.html)
  virtuaaliminniATgmail.com

  Minja ja Lilja on aloittaneet hyppäämisen kunnolla vasta pari viikkoa sitten ja takana onkin vasta kahdet treenit muutamalla esteellä. Ratsukolla on takanaan pari yhteistä kuukautta, mutta yhteistyö on hyvin hallussa silti aktiivisen treenaamisen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentit:
   Aloitimme valmennuksen, kun kaikki ratsukot olivat lämmitelleet kaikissa askellajeissa. Ensimmäinen tehtävä koostui apupuomista sekä pienestä kavalettiesteestä. Pari ensimmäistä kertaa otettiin ravilähestymisellä. Lilja oli alkuun hieman innokas ja ei oikein tiennyt mihin jalkojansa laittaa. Neuvoin Minjaa pitämään oman istunnan tasaisena ja tekemään paljon puolipidätteitä. Tärkeää on myös pitää jalka lähellä, ettei Lilja ota käyntiin tai lähde kipittämään liian pientä ravia. Nostin vähän estettä ja otettiin lähestymiset laukalla. Liljan hypyt olivat teräviä ja se selvästi tykkäsi hyppäämisestä. Minjaa muistuttelin pariin otteeseen pitämään jalan lähellä hevosen kylkeä ja ohjastuntuman tasaisena, sillä lilja lähti välillä hieman kiemurtelemaan. Otettiin esteestä apupuomi pois ja lisättiin tehtävään muutama este lisää. Estekorkeus pidettiin matalana. Kaarteissa kehotin istumaan rauhassa syvälle satulaan, ettei Lilja kaadu liikaa sisälle. ”Saa olla vähän reippaampi, että hyppääminen on helpompaa, eikä voimat lopu ihan heti. Muista odottaa hyppyä äläkä lähde työntämään käsillä liikaa”. Tultiin tehtävää muutamaan otteeseen ja se alkoi sujua hyvin. Lilja oli innokas mutta hienosti Minjan hallinnassa.
   Pienen kävelytauon jälkeen otettiin vielä pidempää rataa. Pidettiin edelleen estekorkeus maltillisena. Ratsukko teki oikein hyvää työtä. Kaarteissa Lilja lähti helposti hidastamaan, kun ei oikein jaksanut kantaa itseään enää mutta esteille se imi välillä vähän liiankin vauhdilla. ”Puolipidätteitä molemmilla käsillä, ettei tule kiemurtelua! Sekä molemmat jalat lähellä ja läsnä. Varo myös, ettei Liljan pää valu liian alas esteelle lähestyessä. vatsalihakset töihin!” Radan viimeiselle esteelle tuli hieman hätäinen tie ja hyppypaikka tuli liian lähelle estettä, jolloin tamma kolautti etujaloillaan puomin alas. Otettiin pelkästään radan viimeinen este uudelleen, ja lopetettiin siihen, ettei tamma väsy liikaa. Viimeinen hyppy sujui oikein hyvin. Minja malttoi odottaa hyppyä ja piti jalat hyvin kiinni. ”Kehu paljon! Oikein hyvää työtä molemmilta!” Liljalla oli oikein hyvän näköinen hyppy ja vielä kun tamma saa voimaa lisää niin liikkuminen helpottuu. Nuoresta iästään huolimatta suorittaa oikein hyvin ja tahtoo miellyttää ratsastajaansa. Tamma näytti helpolta ratsastettavalta, vaikka vaatiikin vielä jonkun verran apua ja tukea.

   Kiitos osallistumisesta Minja ja Lilja!

   Poista
 2. Säde ja Kipinä (http://vappulankartano.weebly.com/kipina.html)
  Kipinä on 110cm luokkien hyppääjä eli potentiaalia rouvalla on runsaasti. Kipinöivä ja todella omaehtoinen luonteenlaatu vaan tuppaa olemaan kaiken potentiaalin edessä toisinaan. Säde on Kipinälle melko uusi ratsastaja, joten heidän yhteistyö ei ole vielä huippuunsa hiottua. Siihen kaivataankin vinkkejä - miten itsepäinen ja valtavan itsevarma tamma ja yhtä pippurinen ratsastaja saadaan kulkemaan samaan suuntaan?
  Sähköposti: vinhakulma@yahoo.com
  Kiitos jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentit:
   Aloitimme valmennuksen, kun kaikki ratsukot olivat lämmitelleet kaikissa askellajeissa. Ensimmäinen tehtävä koostui apupuomista sekä pienestä kavalettiesteestä ja pari ensimmäistä kertaa otettiin ravilähestymisellä. Tamma hieman liioitteli hypyn korkeuden kanssa mutta suoriutui hyvin tehtävästä. ”Muista Säde pitää tasainen tuntuma ja mitä lujempaa Kipinä yrittää kaahata, sen paremmin pidät jalat lähellä kylkiä. Nyt kun on hyvin tilaa, niin ota rauhalliset lähestymiset ja istu vain rauhassa. Ja muista kehua kunnolla, kun tamma tekee hyvin.” Laukkalähestymisissä oli vähän liikaa vauhtia mutta tamma sai hyvin aseteltua jalat puomin ja esteen väliin. Muistutin sädettä, että puolipidätteitä tulee tehdä paljon myös istunnalla, liiallinen suussa kiinni roikkuminen vie hevoselta ajatusta pois tehtävästä. Parin hyvän laukkalähestymisen jälkeen otettiin vielä muutaman esteen rataa hieman korkeammilla esteillä. ”Pidä yläkropan jämäkkänä etkä lähde tamman mukaan hätäilemään liikaa. Hyvin sujuu!”
   Kävelytauon jälkeen otettiin pidempää rataa, n. 80-90 cm korkeudella. Rata alkoi hyvin mutta koska toinen ratsukko oli jäänyt vähän eteen, jouduitte tekemään ylimääräisen ympyrän. Kipinällä meni vähän pasmat sekaisin ja se alkoi pukitella ja osoittaa mieltään laukkaamalla paikallaan. ”Älä vedä suusta, ratsasta eteenpäin! Tee sitä samaa ympyrää siinä hetki ja ei vielä ajatella esteradan jatkamista, pidä ulkoavut hyvin kiinni.” Kipinä laukkasi voimakkain askelin mutta alkoi pikkuhiljaa rentoutua, kun todettiin ettei tässä ollutkaan mitään hätää. ”Muista Säde tuollaisissa tilanteissa pitää itsesi rauhallisena. Ei mennä hömpötykseen mukaan ja ratkaistaan tilanne ratsastamalla eteen. Enemmän vahinkoa ja ahdistusta tapahtuu, kun jäädään junnaamaan paikalleen. Muista myös kehua sitä, kun se toimii oikein.” Kipinä ponnisti esteille välikohtauksen jälkeen vieläkin voimakkaammin mutta alkoi kyllä taas keskittyä esterataan täysillä. Toisiksi viimeisellä esteellä tipahti puomi, johon tamma reagoi pukittamalla esteen jälkeen. ”Ei haittaa, nyt jatkat vain eteenpäin ihan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Ei jäädä miettimään menneitä vaan keskitytään vielä viimeiseen esteeseen!” Viimeinen este sujui todella hyvin, tamma keskittyi hyvin siihen, vaikka liioittelikin hypyn kanssa. ”Kehu paljon! Tähän on hyvä päättää tämä valmennus.” Kipinä oli todellakin nimensä arvoinen tamma mutta hyppäsi erittäin hyvin. Ratsastajan täytyy vain muistaa olla selkeä ja vaatia tammalta asiat loppuun saakka, ja sitten vasta kehua.

   Kiitos että osallistuitte Säde ja Kipinä!

   Poista
  2. Kiitos valmennuksesta! :)

   Poista
 3. Lithy ja Raqas

  6-vuotiaan "Kassen" kanssa on aloitettu kisaura esteillä rytinällä. Ison ponin kokoisella orilla on kisattu 80 cm luokissa menestyksekkäästi, mutta puoliverisiin tottuneella ratsastajalla on vaikeuksia hyppytekniikan kanssa. Berberinhevonen kun ei ole tunnettu kauniista ilmavista hypyistä.. tai oikein mistän muustakaan häkellyttävän kauniista. Kansanomainen perushevonen tekee perustyylillä ja oikoo vähän kun pääsee oikomaan.

  Sivut: http://lukariksenhevoskeskus.arkku.net/asukit/raqas.html
  Yhteystiedot: jiru.tihu@hotmail.com

  Kiitos kun järjestät tämän valmennuksen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentit:
   Aloitimme valmennuksen, kun kaikki ratsukot olivat lämmitelleet kaikissa askellajeissa. Ensimmäinen tehtävä koostui apupuomista sekä pienestä kavalettiesteestä ja pari ensimmäistä kertaa otettiin ravilähestymisellä. Kasse oli hieman tahmainen alussa mutta hyppäsi kuitenkin ihan hyvin. Muutaman kerran piti pyytää vähän enemmän eteen, että herra viitsi esteen jälkeen ottaa laukalle. Laukkalähestymisissä Kasse olikin paljon paremmin hereillä ja alkoi hypätä paljon ponnekkaammin. ”Muista Lithy odottaa hyppyä. Älä liikaa puske ja häiritse Kassea ennen estettä. Molemmat jalat tasaisesti kiinni niin saadaan vähän suoremmat tiet.” Kavalettien jälkeen otettiin muutaman esteen pikkurataa, estekorkeus n. 50cm. Kasse selvästi lämpeni vähän hitaasti mutta työskentely parani ja helpottui kokoajan. ”Pyydä vain kunnolla liikkumaan eteenpäin esteiden välissä, muista kuitenkin ennen estettä itse rauhoittua ja antaa hevosen edetä. Pienempikin myötäys riittää näillä korkeuksilla.” Toinen kierros samalla radalla sujui jo vähän paremmin. Lithy muisti hyvin pitää oman katseen ylhäällä ja suunnitella tiet tarkemmin, jolloin ne oli myös helpompi ratsastaa.
   Pienen kävelytauon jälkeen aloitettiin pidemmän radan hyppääminen. Neuvoin Lithyä tekemään pitkät ja tarkat tiet esteiden välissä. ”Istu kevyesti ja katso ettet purista polvella, jolloin jalat valuvat liian taakse. Oma vartalo pystyssä!” Lähestymiset tuli välillä vähän liian lähelle, jolloin myös puomit kolahtelivat. Pääsääntöisesti rata sujui hyvin, hieman huolimattomuutta osissa kohtaa esteiden välissä, joka kostautui puomin tiputuksella. Pienen käyntitauon jälkeen tultiin rata vielä uudelleen, n.70-80 cm korkeudella. ”Nyt Kassen pitäisi liikkua sujuvasti eteen, että se viitsii hypätä esteiden ylitse, käytä raippa pohkeen takana, mikäli avut ei mene heti läpi. Tarkkana teiden ratsastamisesta ja siitä ettei Kasse valu liian matalaksi ja raskaaksi kädelle. Omaa jalkaa eteenpäin ja painopistettä taaemmas.” Rata alkoi hieman haperoiden, mutta parani loppua kohden. Kasse teki hyvää työtä heti, kun Lithy muisti ratsastaa napakasti mutta kuitenkin olla tekemättä liikaa työtä. Ratsastajan asento oli myös heti parempi, kun jalka oli paremmin edessä. Esteiden päälläkin oli helpompi istua, kun ei tehnyt turhaa työtä ja vain odotti rauhassa hyppyä. Maltti oli taas valttia!

   Kiitos, että osallistuitte Lithy ja Kasse!

   Poista
 4. Sonja ja Kuura
  Kuura on näppärä 110-radoilla kilpaileva kenttähevonen, jonka kanssa olemme työskennelleet yhdessä vasta vähän aikaa. Molemmat osaa vaikka mitä, mutta yhteinen sävel ja oikean rytmin löytäminen kaipaisi treeniä! Kuuralla on myös paha kiemurralla esteradalla miten sattuu, jolloin ponnistuspaikkojen löytäminen käy hankalaksi.

  http://vahtipossu.org/s/Cloudfield/Kuurankurimus.html

  sonjavirtuaali@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentit:
   Aloitimme valmennuksen, kun kaikki ratsukot olivat lämmitelleet kaikissa askellajeissa. Ensimmäinen tehtävä koostui apupuomista sekä pienestä kavalettiesteestä. Kuura ja Sonja suorittivat ihan hyvin. Ravilähestymiset olivat hieman haastavampia ja Kuura tuli helposti hätäiseksi, laukassa rytmi löytyi paremmin ja työskentely oli sujuvampaa. ”Sonja varo, ettei oma katse suuntaudu liikaa puomiin ja esteeseen, koska sen myötä koko istunta menee kasaan. Katso kauas esteen taakse ja vedä hieman olkapäitä taaksepäin.” Parin hyvän laukkalähestymisen jälkeen otettiin vielä muutaman esteen rataa hieman korkeammilla esteillä. Kuura oli hyvin hereillä ja menossa esteille, vaikka vähän kiemurtelikin. Neuvoin Sonjaa laskemaan rytmiä ja askelia, jotta olisi helpompi huomata muutoksia. Tamma hyppäsi oikein hyvin ja varmasti esteiden ylitse. ”Jalka lähellä, älä purista polvilla! Oikein hyvät hypyt nyt!”
   Kävelytauon jälkeen otettiin pidempää rataa, noin 80-90 cm korkeudella. ”Pyritään nyt tekemään tarkat tiet jokaiselle esteelle, ei ruveta sähläämään esteiden välissä liikaa ja annetaan laukan edetä.” Rata alkoi oikein hyvin. Hypyt olivat teräviä ja Sonja pääsi niihin hyvin mukaan. Hieman tiukemman mutkan jälkeen pakka meinasi hieman levitä mutta Sonja korjasi tilanteen hyvin ja esteen yli päästiin, vaikka hyppy lähti hieman kaukaa. ”Rauhassa, odota hyppyä ja katso kauas esteen taakse.” Kentän portin kohdalla tamma yritti, josko työskentely voitaisiin jo lopettaa mutta Sonja oli erinomaisesti valmiina reagoimaan tähän. Rata meni kaiken kaikkiaan hyvin, vaikka välillä oli vähän suunta hukassa ja Kuura testaili, tarvitseeko vielä jatkaa. Pienen tauon jälkeen mentiin rata vielä uudemman kerran. ”Katso ettei Kuura vedä itseään liian pitkäksi ja karkaa avuilta. Istu tiivisti ja käytä vatsalihaksia. Jalat tasaisesti kiinni, varmista että istut keskellä satulaa!” Pikkuhiljaa toinenkin rata alkoi sujumaan, lähestymiset olivat vaihtelevia. Välillä tamma yritti hieman esteiden ohi, jolloin tiehen tuli kiemura ja este tuli vähän yllättäen eteen. Kuura kuitenkin hyppäsi kaikesta ylitse ja jatkoi kyllä hyvin eteenpäin. Kuura vaikutti välillä hieman tyhjältä edestä, jolloin neuvoin käyttämään jalkaa ja pitämään käden paikallaan. Pikkuhiljaa tamma tuli nopeammin avuille ja siihen pystyi vaikuttamaan pienemmillä avuilla. ”Oikein hyvin ratsastettu! Monta asiaa muistettavana mutta nyt viimeinen rata näytti jo oikein hyvältä sekä paljon helpommalta kuin aikaisemmin. Kehu paljon!”

   Kiitos että osallistuitte Sonja ja Kuura!

   Poista
 5. Kiitos paljon kaikille ilmoittautuneille! Tämä valmennus täyttyi nopeammin kuin osasin ajatella! :D

  VastaaPoista